Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

rabiës

De beet van de besmette kat kostte de toerist zijn leven

 

Een Britse toerist stierf maandag (12 november 2018) aan de gevolgen van rabiës, die hij had opgelopen nadat hij gebeten werd door een zwerfkat in Marokko. De Britse toerist stierf in een ziekenhuis in Groot-Brittannië nadat hij daar werd opgenomen op de spoedeisende hulp afdeling, bericht het persbureau AP.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de assistente.

Tarieven

Vaccinaties (kosten per injectie)

rabiës

 € 67,95 + consult

2e

 € 67,95

 

Wat is Rabies?

Sommige reisziekten kunnen worden voorkomen door middel van vaccinaties en andere ziekten vragen om andere (voorbereidings) maatregelen. Heeft u een inenting nodig voor een reisziekte? Maak een afspraak en laat u door ons informeren, adviseren en vaccineren. De reisziekten die u op kunt lopen verschillen per land en daarmee ook de benodigde vaccinaties.  Onderstaand een overzicht van reisziekten die u op uw bestemming op kunt lopen:

 

Rabies, ookwel hondsdolheid genoemd is een virusinfectie van de hersenen of ruggenmerg. De besmetting vindt plaats via een beet, krab of lik van een besmet dier. Het speeksel veroorzaakt de besmetting.

 

Symptomen - De symptomen van Rabies kunnen nogal wisselen. Meest voorkomende symptomen zijn abnormale gevoelens in het gebeten lichaamsdeel. Hierna treedt er een verhoogde prikkelbaarheid op soms met spierkrampen. Door het verlammen van de kaakspieren kan een persoon met rabies gaan kwijlen. Hierna ontstaan verlammingsverschijnselen en uiteindelijk coma en overlijden. 

 

Voorkomen - Indien u naar een land reist waar Rabies voorkomt en u een verhoogd risico loopt wordt een Rabiesvaccinatie geadviseerd. Het schema van Rabies bestaat uit 2 vaccinaties en geeft daarna een levenslange bescherming tegen het antistof MARIG. Indien men gevaccineerd is blijft het belangrijk om na een beet, krab of slik van een dier toch een arts te bezoeken voor eventuele post-expositie vaccinaties.