Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

LCLP

logo LCPL-Pathan

Leids Cytologisch

en

Pathologisch Laboratorium 

 

Huisartsen spelen een cruciale rol bij de vroegdetectie van pathologische en microbiologische aandoeningen. Onderzoekers van het LCPL toonden dit reeds in de jaren zeventig aan voor baarmoederhalskanker, vervolgens in de jaren tachtig voor huidkanker en in de jaren negentig voor SOA's.

 

Om de huisartsen effectieve ondersteuning te bieden in deze belangrijke functie, heeft het LCPL zich, als eerste in Nederland, gespecialiseerd tot pathologielaboratorium voor de eerstelijnsgezondheidszorg. En met succes. Ruim 950 huisartsen zenden jaarlijks meer dan 100.000 samples bij ons in. Wij zorgen ervoor dat de huisarts binnen 6 werkdagen de uitslag ontvangt.

 

Dankzij onze ruime ervaring en service krijgt u snel een goede diagnose voor uw patiënten. Tot deze goede service behoort het kosteloos ontvangen van onze handige doosjes om samples af te nemen en in te sturen. Ook kunt u altijd rechtstreeks contact opnemen met een van onze pathologen. De aanvrager is verantwoordelijk voor het verkrijgen van informed consent. De patholoog is gelegitimeerd om, op basis van NVVP-richtlijnen, aanvullend onderzoek uit te voeren als dit nodig is voor het volledig kunnen beantwoorden van de vraagstelling.