Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

praktijkaanbod

logo-HPV37 equip 2

Dit is een actieve praktijk met veel mogelijkheden tot diagnostiek en behandeling. We zijn een door het NHG geaccrediteerde praktijk.  Dit betekent dat we systematisch werken aan de verbetering van onze praktijkvoering.  Het doel hiervan is betere zorg, tevreden patiënten en efficiëntie.

nhg blue
 

Eerste hulp bij ongevallen Voor eerste hulp kunt u ook bij ons terecht. Heeft u een wond, verstuiking, iets in het oog of twijfelt u iets gebroken heeft dan kunnen wij u helpen. Het is handig als u even van tevoren telefonisch overlegt met de assistente.

 

Uitstrijkje bevolkingsonderzoek De assistentes van de praktijk zijn opgeleid om de uitstrijkjes te maken voor het bevolkingsonderzoek op baarmoederhalskanker. Vrouwen van 30 tot en met 60 jaar krijgen hiervoor elke 5 jaar een oproep. 

 

Begeleiding psychische problemen  Onze praktijkondersteuner GGZ kan u helpen bij klachten als overspannenheid, depressie, angst, rouw, oververmoeidheid, lichamelijke klachten die niet te verklaren zijn. Zij werkt nauw samen met uw huisarts. De begeleiding bestaat meestal uit een aantal gesprekken waarna u zelf weer verder kan. Soms wordt voor verdere behandeling doorverwezen naar een psycholoog, maatschappelijk werk of psychiater.

 

Kleine chirurgische verrichtingen Voor het verwijderen van kleine huidafwijkingen kunt bij ons terecht. Het gaat dan met name om onschuldige moedervlekken, vetbulten, steelwratten, talgkliercystes, enzovoorts. Ook voor het behandelen van een ingegroeide teennagel of het insnijden van een abces of ontstoken talgklier kunt u in onze praktijk terecht.

Zonodig wordt het verwijderde weefsel opgestuurd voor verder onderzoek.

Iets wat is weggehaald wordt altijd ter beoordeling opgestuurd naar het Leids Cytologisch Pathologisch Laboratorium (LCPL).

Ook de volgende zaken vallen onder ons zorgaanbod


spiro 22

Longfunctieonderzoek Het longfunctieonderzoek bestaat uit een aantal metingen waarbij gekeken wordt hoe goed uw longen functioneren. Er wordt bijvoorbeeld gemeten hoeveel lucht u kunt in- en uitademen en of er sprake is van een vernauwing in de luchtwegen. Longfunctie onderzoek wordt gebruikt bij verschillende longziekten, de bekendste hiervan zijn  astma en COPD. De praktijkondersteuner of de longverpleegkundige verricht dit onderzoek en bespreekt de resultaten met u.

 

Vaatonderzoek benen (Doppler) 

Met dit onderzoek wordt bekeken of u een vernauwing van de bloedvaten (slagaders) van de benen heeft. U ligt op de onderzoeksbank met ontblote armen en benen. De bloeddruk wordt aan armen en benen gemeten en met elkaar vergeleken. Als de bloeddruk aan de benen verlaagd is, kan dit betekenen dat er een vernauwing is. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de assistente en duurt ongeveer 15 minuten.

De huisarts bespreekt de uitslag met u.

doppler

img_electrocardiograph

ECG (hartfilmpje) Een ECG geeft informatie over de werking van het hart. Dit onderzoek wordt door de assistente verricht en door de huisarts beoordeeld. Bij dit onderzoek worden er elektroden op de borstkas en armen en benen geplakt. De elektroden registreren zwakke  stroompjes die uit het hart afkomstig zijn. Het onderzoek duurt ongeveer 15 minuten.

 

24- uurs bloeddrukmeting Als het onduidelijk is of de bloeddruk verhoogd is, kan dit onderzoek uitkomst bieden. Er wordt gedurende 24 uur automatisch bloeddruk gemeten dmv een kastje en een manchet om de arm. De metingen worden opgeslagen en kunnen later beoordeeld worden. Tijdens de afspraak met de doktersassistente krijgt u instructie en wordt de bloeddrukmeter aangebracht. De volgen de dag levert u de meter weer in.

bloeddruk

 
urine

urine analyzer Als u pijn hebt bij het plassen of heel vaak moet plassen, dan is het verstandig om uw urine te laten onderzoeken.  

Vragenlijst urine-onderzoek - download.

Urinemonsters (de eerste plas ná de ochtend plas) kunt u inleveren bij de assistent vóór 10.00 uur ’s morgens.  U bewaart uw urinemonster in een potje, dat u kunt kopen bij de apotheek (Praktijk - gratis).  Zet duidelijk uw naam en geboortedatum op het urinemonster.  Bewaar het urinemonster tot de tijd dat u het aflevert in de koelkast. Voor de uitslag van het urinemonster belt u de praktijk tussen 14.00 - 16.00 uur. 

 

coagulator Met dit apparaat kunnen we bepaalde huidafwijkingen verwijderen.

alsatomsu100mpc_2

 
aed

AED (Automatische Externe Defibrillator) Aan de buitengevel van onze praktijk hangt een AED. Dit is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij een persoon met een circulatiestilstand. Er wordt op een geautomatiseerde manier een elektrische schok toegediend, met als doel het hart weer in een normaal ritme te brengen.

 

Oorspuit met pulserende spoelstraal

 

oorspuit

 
 allergi

Allergietest  In onze praktijk kan met een huidtest snel en betrouwbaar worden bepaald of u een allergie (bijvoorbeeld hooikoorts, huisstofmijtallergie) hebt die behandeld moet worden

 

Autoclaaf  Met dit apparaat steriliseren we alle instrumenten op de praktijk, zodat we veilig en schoon kunnen werken. 

autoclaaf

 
 koolkast

Medicamenten koelkast  Reis - alle benodigde inentingen zijn in de praktijk aanwezig.

 

Weegschaal

Is mijn gewicht goed? Met deze test kunnen patienten op basis van hun Body Mass Index (BMI) bepalen of ze een gezond vetgehalte hebben. Om de BMI te berekenen moeten zij hun gewicht in hele kilogrammen en hun lengte in centimeters in te vullen. De gegevens gelden voor volwassenen. Voor kinderen gelden andere verhoudingen. 

BMI = gewicht/(lengte)2 

Een gezonde BMI ligt tussen de 18,5 en 25.

Weegschalen
 
derma
 

Dermatoscoop  Met behulp van de dermatoscoop, een speciaal vergrootglas, kunnen huidafwijkingen zoals moedervlekken beter worden beoordeeld. Zo kunnen we enerzijds (mogelijke) vormen van huidkanker beter opsporen, en anderzijds onnodige verwijzingen naar de dermatoloog voorkomen.

 

CRP meter Door CRP (C-reactieve proteïne) te bepalen tijdens het consult kan een huisarts bacteriële infecties onderscheiden van virale of schimmelinfecties

crp
 
  OPTH

Opthalmoscopen De PanOptic biedt gemakkelijke toegang tot het oog, samen met een breder gezichtsveld om gemakkelijker te observeren aandoeningen zoals hoge bloeddruk, diabetische retinopathie, en papiloedeem.

 

Teledermatologie  In de praktijk hebben we de mogelijkheid om foto´s te maken van een huidafwijking en deze ter beoordeling op te sturen aan de huidspecialist, de dermatoloog. De huisarts zal daar in overleg met u toe besluiten als niet duidelijk is om welke huidaandoening het gaat, of indien de behandeling niet voldoende werkt.

nikon 
 
cryopro1 

Wratten behandeling Tijdens het spreekuur van de doktersassistenten kunnen wratten behandeld worden. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken. De praktijkassistente stipt de wratten aan met vloeibare stikstof. 

 

Oogmeting De visus wordt dan uitgedrukt in een getal. Een gemiddeld oog ziet 1.0 (100%).  De grootse letter op de letterkaart wordt nog gezien al iemand 0.05 (5%) kan zien.

Ben ik kleurenblind?

Lichtkast voor Visuskaarten
 
LAB

Bloedafname: dinsdag & vrijdag 08:00 t/m 10:30 

 

Meetlat Bij het berekenen van de target height van een kind wordt rekening gehouden met erfelijke aanleg. Het is mogelijk om op basis van de lengte van de ouders een schatting te maken van de eindlengte van een kind. 

Er rekening gehouden met het gemiddelde verschil in lengte tussen mannen en vrouwen (13 cm) en het feit dat elke generatie +/- 4,5 cm langer is dan de vorige (Fredriks, 1998). 

De Target height is geen precieze voorspelling. De uiteindelijke lengte van een kind zal in een gebied van 9 cm onder of boven de Target Height liggen. 

De formules zijn als volgt: 

Target Height jongen=(lengte vader + lengte moeder)/2+11 
Target Height meisje=(lengte vader + lengte moeder)/2-2 

 meetlat

Deze praktijk (Travel Doctor Leiden) is geregistreerd als LCR-erkend vaccinatie-centrum waar voor iedereen een afspraak kan maken.

traveldoctor_02

Reizen naar verre landen in de tropen of subtropen kan extra risico’s met zich meebrengen. Het is afhankelijk van de bestemming, de duur van de reis,  de activiteiten tijdens de reis en natuurlijk uw eigen gezondheid welke vaccinaties, malariapillen of andere maatregelen nodig zijn. Huisartsenpraktijk Vrijheidslaan is een gecertificeerd vaccinatiebureau en is bevoegd om bijvoorbeeld gele koorts vaccinatie te geven 
Ook voor vragen over ziekteverschijnselen na de reis kunt u bij ons terecht.

 
ambul

Ambulante Compressie Therapie Ambulante compressie therapie (ACT) is het zwachtelen van de benen. Dit is nodig bij de behandeling van bijvoorbeeld een open been of bij de behandeling van vocht vasthouden door onvoldoende werkende aders in het been. Vaak worden in aansluiting op deze behandeling elastische kousen aangemeten. De assistente verricht deze behandeling.

Stoppen met roken Als u wilt stoppen met roken kunt u dat natuurlijk zelf doen. U kunt ook begeleiding vragen. Bespreek dan uw plannen eerst met uw huisarts. Als intensieve begeleiding en ondersteuning met medicijnen zinvol zijn, dan zal de huisarts een afspraak bij de praktijkondersteuner voor u maken.
Zij kan met u een individueel plan opstellen om de kans zo groot mogelijk te maken dat het u lukt om te stoppen met roken.

Quit%20smoking
soa 

SOA onderzoek (geslachtsziektenEr bestaat de behoefte om op een eenvoudige manier  onderzoek te doen naar geslachtsziekten. Als u klachten heeft die wijzen op een soa, maak dan een afspraak met uw huisarts.

Cyriax injecties Bij sommige ontstekingen van pezen, slijmbeurzen en gewrichten kunnen Cyriax injecties verlichting geven. Hierbij wordt een ontstekingsremmer ingespoten. Voorbeeldenwaarbij zo’n injectie kan helpen zijn: klachten van een slijmbeurs of kapsel van de schouder, een tenniselleboog, een triggerfinger, klachten van de pols of een ontsteking van de slijmbeurs van de heup. De injectie wordt verricht door uw huisarts.

cyriax
cryopro1

Vloeibare stikstof spray

De voordelen van deze spray ten opzichte van de traditionele manier met het wattenstaafje:

  • preciezere bevriezing van de laesie, hierdoor is het mogelijk om ook huidafwijkingen op lastigere plaatsen te behandelen

  • behandeling is minder pijnlijk waardoor behandeling effectiever wordt

  • meerdere soorten huidafwijkingen kunnen door de huisarts zelf behandeld worden

  • in combinatie met de lexan disc wordt het omliggend weefsel beschermd