Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

reisadvies door wie?

logo-HPV37 travel bag

Naar schatting gaat meer dan de helft van de reizigers op weg zonder goed reisadvies. Ook ouderen boeken vaak eerst een reis en stellen zich dan pas op de hoogte van de risico’s, zelfs bij aanwezigheid van meerdere aandoeningen. De risico’s onderweg zijn soms zo groot dat een huisarts of praktijkondersteuner de reis of onderdelen daarvan zou afraden De GGD geeft goede reisadviezen, maar vaak doet een verpleegkundige de advisering en een arts alleen op afroep, waardoor de geneeskundige invalshoek ontbreekt.

 

De GGD heeft beperkt inzicht in de voorgeschiedenis van de patiënt. Huisarts en praktijkondersteuner hebben wel een goed overzicht, zowel van de actuele situatie als van de voorgeschiedenis. Bepaalde operaties zijn cruciaal, zoals een maag- of darmoperatie of een miltextirpatie. Een praktijkondersteuner die samen met de huisarts goede reisadviezen kan geven en de patiënten kan wijzen op het belang van een juiste advisering, is dus van grote waarde voor de reislustige oudere met een aandoening. Vanwege zijn bereikbaarheid en onafhankelijkheid kan de huisarts of praktijkondersteuner voorafgaand aan de reis meedenken over bestemmingen en alternatieven, een onderbouwd reisadvies geven en zo nodig optreden bij ziekte.

 

Reisvaccinatie

 

Tips voor op reis

 

prijslijst / prijzen vaccinaties

 

EHBO kits, klamboes, insectwerende middelen en uitdroging